MATEMATİK BAŞARILARI İLE GURURLANDIRDILAR 24.04.2017

1 Mart 2017 Çarşamba günü okulumuzda uygulanan Kanada Waterloo Üniversitesi’nin düzenlediği Pascal/Cayley /Fermat uluslararası matematik sınavlarının yasal sonuçlarına göre; 9. sınıf öğrencimiz Poyraz Yapalı, Kanada dışından 5.665 öğrencinin katıldığı Pascal sınavında 150 puan üzerinden 134 puan alarak dünya sıralamasında “onur listesine” girmeye hak kazandı. Pascal sınavının (9. Sınıflar) dünya ortalaması 99,65 puan olup sınava katılan 13 öğrencimizin 12’si; Cayley sınavının (10. Sınıflar) dünya ortalaması 91,04 olup sınava katılan 9 öğrencimizin 5’i; Fermat sınavının (11. Sınıflar) dünya ortalaması 92,77 olup sınava katılan 12 öğrencimizin 9’u dünya ortalamalarının çok üzerinde puanlar alarak üstün başarı gösterdiler. 9. sınıflardan Poyraz Yapalı, 10. sınıflardan Arda Demirel ve 11. sınıflardan Doğa Melisa Demirer ve Melissa Emerson okul birincileri olarak madalya almaya hak kazandılar. Diğer öğrencilerimize puanlarına göre “üstün başarı” ve “katılım belgeleri” verildi. Öğrencilerimizi ve onlara emek veren matematik öğretmenlerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.