LİSELİ OLDULAR 16.06.2022

8. sınıf öğrencilerimiz bu yıl Türkçe dersinde Stefan Zweig ‘ın ‘’Satranç’’ adlı eseriyle tanıştılar. Bu eserden yola çıkarak analiz, metin üretme, sunum becerilerini geliştirdiler ve en son olarak da “Liseye geçiş töreni” metnini bu kitaptan esinlenerek hazırladılar, sahne dekorlarını tasarladılar. Satrancın bir oyundan çok daha fazlası olduğunu, önemli olanın oyunun sonucunun olmayıp süreç boyunca kazanılanların insan yaşamındaki kıymetini anladılar. Başarmak için tutkunun, vazgeçmemenin, pes etmemenin ne kadar değerli olduğunu fark ettiler. Bunların sonucunda da ortaokul yıllarında edindikleri bireysel deneyimleri, kitaptan yaptıkları çıkarımlarla birleştirerek birlikte oluşturdukları metni gururla sahnelediler. Yeri geldiğinde piyon, yeri geldiğinde vezir, yeri geldiğinde şah olabileceklerini ve aslında rollere takılmadan takım oyuncusu olabilmeyi, bizlere sahneden anlattılar. Bir satranç oyununda geçti öğrencilikleri. Akıl, deneyim, başarı, keyif ve mutlulukla yaptılar tüm hamlelerini ve şimdi lise yaşamlarında yeni bir oyun için hazırlar. Gözümüzün önünde büyüyen çocuklarımıza başarılı ve mutlulukla dolu bir lise yaşamı diliyoruz.