LİSE TOPLUM VE HİZMET KULÜBÜ’NDEN “İÇERDE ÇOCUK VAR” PROJESİNE DESTEK 08.02.2017

Lise Toplum ve Hizmet Kulübü öğrencilerimiz çocuklarla ilgili yeni bir proje daha başlattılar. Toplum ve Hizmet Kulübü öğrencilerimiz tasarladıkları okul tişörtlerini satarak elde ettikleri gelirle Ceza-İnfaz Kurumlarındaki çocukların ihtiyaçlarına katkıda bulunmayı ve okulumuzda bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyorlar.

Türkiye’de, sekiz farklı ilde yer alan kadın ceza infaz kurumlarında 500 dolayında 0-6 yaş arasında çocuk bulunuyor. Söz konusu çocuklar en temel gelişim süreçlerini cezaevi koşullarında geçiriyorlar ve her türlü suçlu profiline tanıklık ediyorlar. Çocukların bu dönemde maruz kaldıkları sosyal, ailesel ve çevresel faktörlerin yaşamlarının ergenlik, gençlik ve sonraki dönemlerini etkilediği de biliniyor. Çocukların bu dönemi en az zararla geçirmeleri ve ileride topluma kazandırılabilmeleri, ceza evinde yaşadıkları şartlara, aldıkları eğitime ve birlikte kaldıkları annelerinin bilgi ve bilinç seviyelerinin arttırılmasına bağlı. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı “İçeride Çocuk Var” projesi ile bu çocukların dışarıdaki yaşıtları ile eşdeğer bir eğitim şansına sahip olmalarını sağlamayı, konuya dikkat çekerek, toplumumuzda konuyla ilgili farkındalık yaratmayı, söz konusu çocukların cezaevindeki fiziki koşullarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Biliyoruz ki eğitimle her şeyi değiştirmek mümkün. Lise Toplum ve Hizmet Kulübü öğrencilerimiz, herkesi bu çocuklara destek olmaya çağırıyor.