LİSE ÖĞRENCİLERİNE “GÜVENLİ İNTERNET” SUNUMU 21.02.2018

Lise Rehberlik Birimi öğrenci eğitimlerinden “Güvenli İnternet” konusunu ele aldı. Bilişim Teknolojileri Sistem Yöneticisi Beyhan Payaslı, 21 Şubat Çarşamba günü assembly saatinde öğrencilerle buluşturuldu. Beyhan Payaslı, “Güvenliğim İçin 10 Altın Kural” başlığı altında, gençlerin sanal istismara uğramamaları için nelere dikkat etmeleri gerektiğini örneklerle anlattı. Sosyal medyada paylaşılan her şeyin bir iz bırakmak olduğunun altını çizen Payaslı, kötü niyetli kişilerin iz sürerek TC Kimlik numarası, adres ve telefon bilgileri gibi kişisel bilgilere rahatça ulaşabildiklerini belirtti. Hukuksal boyuta taşınan sosyal medya örneklerinin paylaşıldığı eğitimde, öğrencilere suç kapsamına giren tutum ve davranışlar hakkında da bilgi verilmiş olundu. Bilgisayar dünyasındaki en güncel uygulamalar üzerinden risklerin anlatıldığı sunum büyük ilgi topladı.