KÜTÜPHANE HAFTASINI BİRÇOK ETKİNLİKLE KUTLADILAR 10.04.2023

Anaokulu ve İlkokul öğrencilerimiz Kütüphaneler Haftasını 2 hafta süresince birçok etkinlikle kutladılar. 1. Sınıf öğrencilerimiz, kütüphane dersinde Alfabeyi Yerim oyunu oynadılar. Sürdürülebilirlik BGP’sinde belirlenen kitapların ve karakterlerinin kuklasını yaptılar ve kütüphanemize hediye ettiler. Okudukları bir kitabın yazarını davet edip bir söyleşi gerçekleştirdiler. 2. Sınıf öğrencilerimiz kütüphane derslerinde yazdıkları sınıf hikayesini ELC 2 öğrencileriyle paylaştılar. Sürdürülebilirlik BGP’sinde sevdikleri kitaplar için hikâye küpleri yaptılar ve kütüphanemize hediye ettiler. 3. Sınıflarımız kütüphane derslerinde “Kütüphane Ne İşe Yarar?” adlı sunum ve söyleşi sonrası “bu kitabın yeri neresi” oyunu oynadılar. Ardından çeşitli masal kitaplarını incelediler. İnceledikleri masaldan bir karakter seçtiler. Anaokuluna, 1 ve 2. sınıflara seçtikleri kitapların karakterlerini canlandırdılar. 4. Sınıf öğrencilerimiz cuma akşamüstü okulda kalıp “Kütüphane Günbatımı” etkinlikleri gerçekleştirdiler. Kitaplar ile ilgili bulmacaları çözdüler, spor salonunda kitaplarla yazarlarını eşleştirdikleri bir stafet çalışması yaptılar. Etkinlikten kendilerine birer anı kalması için tohum topları yaptılar. Sene boyunca okudukları kitaplarla ilgili bir kodlama oyunu oynadılar. Akşam yemeğinden sonra ise dans, yaratıcı drama ve kitap posteri yapma etkinliklerini keyifle gerçekleştirdiler. Ayrıca 3. ve 4. sınıflarımızdan gönüllü öğrencilerimiz en sevdikleri hikayeleri anaokulu öğrencilerimize okudular. İlkokul koridor panosunda sergilenmek üzere bir kütüphane tahmin oyunuyla kütüphanede kaç tane PYP kitabı ve kaç tane Atatürk ile ilgili kitap olduğunu tahmin ettiler. Bu iki haftayı kitaplarla dolu, eğlenceli etkinliklerle tamamladılar. Öğrencilerimize tüm katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz.