KÜTÜPHANE HAFTASINI BİRBİRİNDEN ZENGİN ETKİNLİKLE KUTLADIK 29.03.2016

23-30 Mart tarihleri arasında kütüphane haftamızı kutladık. Tüm düzeylerde yapılan kutlamalar görsel çalışmalar, yazar etkinlikleri, yarışmalar ve oyunlarla dopdolu geçti. Öğrencilerimiz okudukları kitaplarla ilgili görsel çalışmalar hazırlayarak sergiledi. Anaokulu öğrencilerimiz için 2. sınıflarımızın hazırladığı “Canlı Kütüphane” etkinliğinde, masal kahramanları, içinde bulundukları masalı kendi ağızlarından minik arkadaşlarına anlattı. 1. sınıflarımız “spider web” adlı oyunla okumayı öğrenmiş olmanın gururu ve mutluluğunu bir kez daha yaşadı. 3., 4. ve 5. sınıflarımız okudukları kitapların yazarları -Hacer Kılcıoğlu, Habib Bektaş, Arslan Sayman- ile tanıştı ve onlarla kitapları hakkında sohbet etti, etkinlikler gerçekleştirdi. “Are Heroes Always Good” pano çalışmasıyla kahramanların olumlu ve olumsuz yanları konusunda bizleri bilgilendirdiler. 6. sınıflarımız “Mysteries” pano çalışması ile esrarengiz olaylar hakkındaki araştırma sonuçlarını sergilediler. Kitap kapağı ve ayracı tasarımları yaptılar. 7. sınıflarımız okudukları “Frozen in Time” adlı romanla ilgili görsel çalışmaların yanı sıra kitapla ilgili drama etkinliği gerçekleştirdi. Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesini ziyaret etti. Müzeyle ilgili broşür çalışması yaptılar. 8. Sınıflar “Nobel Edebiyat Ödüllü Yazarlar” çalışmasının yanı sıra okudukları Don Kişot adlı romanın kitap kapağını, kendi sloganlarıyla yeniden tasarladılar, Okudukları “The Boy in the Striped Pyjamas” adlı kitapla ilgili poster çalışması yaptılar. Tüm ikinci yabancı dil sınıfları öğrenmekte oldukları diller çerçevesinde yaptıkları görsel çalışmaları sergiledi. Hazırlık, 9-10-11. Sınıf öğrencilerimiz okudukları, Great Gatsby, 47 Ronin, 1984 adlı romanlar ve seçtikleri farklı konulara ilişkin diorama çalışmaları gerçekleştirdi. “Öğretmenler Yarışıyor” etkinliği ile kitap, kütüphane ve edebiyat sorularından oluşan yarışmada bu yıl öğretmenlerimizi yarıştırdık ve böylece kütüphane haftası etkinliklerimizi tamamladık.