İLETİŞİM İLE BAŞLADILAR 17.09.2015

Lise Rehberlik Biriminin ilk değeri olan “İletişim” farklı sınıf seviyelerinde işlenmeye başlandı. Bu kapsamda Hazırlık ve 9. Sınıf öğrencileri rehber öğretmen Duygu Sücan Yılmaz’ın sunumunu dinlediler. Mediha İçel Konferans Salonunda gerçekleşen sunumda “Sağlıklı İletişim Becerileri” geliştirmek için nelere dikkat edilmesi gerektiği paylaşıldı. Sunumda etkin dinleme, empati, önyargı, beden dili gibi kavramlara değinildi. Sunuma öğrenciler de değişik konulardaki canlandırmalarla aktif olarak katıldılar.

10 ve 11. sınıf öğrencileri de sınıf – danışman öğretmenleriyle sınıf ortamında İletişim aktiviteleri yaptılar. İçeriği rehberlik birimi tarafından belirlenen aktivitelerde öğrenciler arkadaş seçiminde önem verdikleri özellikleri hazırladıkları beden imajı üzerine not ettiler. Öğrenciler bu derste grup psikolojisinin önemi, beden dili gibi konularda farkındalık kazanmaya yönelik bir etkinlik daha gerçekleştirdiler.