İZMİR METEOROLOJİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİLER 16.03.2023

“Dünyanın İşleyişi” ünitesi kapsamında, “Değişen hava olayları yaşamımızı etkiler.” ana fikri üzerinden kitaplar okuyarak, deneyler yapan 1. sınıf öğrencilerimiz, daha derin sorgulamalar ve incelemeler yapabilmesi adına “İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğüne gezi düzenlediler. Gezide hava durumu tahminlerinin nasıl yapıldığını, uydu fotoğraflarını nasıl incelediklerini, hava tahmini yapmak için atılan balonun verilerini, yetkili kişiler ile incelediler. Bu sırada oldukça heyecanlanan öğrencilerimiz, konu hakkında merak ettiklerini yetkili kişilere sorma fırsatı buldular. Gezi sonrasında öğrencilerimiz, “Hava koşullarının değişmesi yaşamımızı nasıl etkiler?” hakkında düşünmeye ve eyleme geçmeye başladılar.