IB ve Türk Üniversiteleri

IB Diploma Programı, öğrencilere akademik çalışma perspektifi kazandırır. Yüksek öğrenim hayatında sahip olunması gereken araştırma, bilgiyi kullanma, farklı disiplinler arasında bağlantı kurma, makale yazma, proje yönetimi, bağımsız öğrenen olma gibi becerileri lise seviyesindeyken kazanmalarını sağlar.

Bazı Türk Üniversiteleri IB DP diploma notuna bağlı olarak değişen oranlarda burs verebilmektedir.

IB ve Yurt Dışı Üniversiteler

IB Diploma Programı, küresel ölçekte akademik eğitime hazırlayan bir programdır. 2 yıllık yoğun ve dengeli bir eğitim sonucu edinilen IB Diploması dünya çapında geçerliliği olan orta eğitim diplomasıdır.

Öğrenciler IB Diploma ortalamasına bağlı olarak dünyanın saygın üniversitelerine kabul edilme şansı yakalar.

IB Diploma Programı öğrencilerimiz,

- SAT, TOEFL, IELTS, gibi sınavlarda yüksek başarıya ulaşır,
- IB Diploma Programı kapsamında alınan HL English dersi notuna bağlı olarak İngilizce eğitiminde yeterlilik alabilir,
- 6 ve üzeri HL (High Level - Üst Seviye) ders notunu kredi olarak kabul eden yabancı üniversitelerde eğitim süresini kısaltabilir,
- IB süresince gördükleri derslerden muaf olma imkanına kavuşur,
- Bazı üniversitelere SAT, IELTS sınavlarını almadan kabul edilme imkanı bulabilir,
- Yurtdışı Üniversitelere, Üniversite Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na girmeden başvuru ve kabul imkânı verir.

Işıkkent’te uluslararası kabul gören IB Programlarıyla öğrencilerimiz dünyanın seçkin üniversitelerinde, çeşitli avantajlarla eğitimlerini sürdürür.