HARÇLIKLARIYLA BÜTÇE HAZIRLAMAYI ÖĞRENDİLER 13.01.2023

4. sınıf öğrencilerimiz üzerinde çalıştıkları ünitenin 2. sorgulama basamağında ve sosyal bilgiler derslerinde “bütçe” kavramı ile ilgili bazı yöntemleri keşfettiler. BCT İngilizce derslerinde harçlıklarını nasıl yöneteceklerini, birikimlerini ve harcamalarını nasıl planlayacaklarını öğrendiler. Evden 30 TL harçlık getirip, ortaokul kantininden alışveriş yaptılar. Alışverişte aldıkları ürünlerin bilgilerini çalışma kağıtlarına not ettiler. Bütçeni tasarladıkları bu çalışma kağıdında haftalık, aylık ve yıllık olarak ne kadar para harcayıp ne kadarını biriktirebileceklerini keşfettiler. Harcama ve birikimlerini kesir ifadeleriyle gösterdiler. Bir sonraki yıl ortaokula geçecekleri zaman için harçlık planlarını yaptılar. Çalışma sonrasında öğrendikleri konuları pekiştirmek için, emekli banka yöneticisi Gülgün Çağlar’ı okulda ağırladılar. “Para ne işe yarar?”, “Geçmişten günümüze para nasıl kullanıldı?”, “Bankalar ne yapar?”, “Faiz ne demektir?” konularını içeren bilgilendirici bir sunuma katıldılar. Bütçe hazırlamanın önemini anlayan öğrencilerimiz ‘’Hayal- Hedef- Birikim Yolculuğu Başlasın’’ başlığıyla kendi bütçelerini hazırlarken etkinlik onlara yardımcı olması amacıyla bütçe defterleri hediye edilerek tamamlandı.