GERÇEKÜSTÜ KONULU SANAT SERGİSİ İLE BÜYÜLEDİLER 14.04.2017

Işıkkent Eğitim Kampusü öğrencilerinin Yaşar Üniversitesi’nde açılışı gerçekleşen sanat sergisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Işıkkent Eğitim Kampusü öğrencilerinin her yıl bir konu üzerinde çalışarak oluşturdukları “Yılsonu Sanat Sergisi”nin bu seneki teması “Gerçeküstü”ydü.

Anaokulundan üniversiteye kadar her sınıf seviyesinde, tüm öğrencilerin gerçeküstü teması çerçevesinde yaptıkları resim, seramik ve tasarım çalışmaları sergide yer aldı. Ayrıca, atık materyallerin geri dönüştürülmesiyle oluşturulan sanatsal ürünleri de sergide görmek mümkün. Çocukların ellerinden çıkan 1.000 parçanın üzerinde eserin yer aldığı serginin bir diğer çarpıcı özelliği ise “Gerçeküstü” konusuna farklı yaş düzeylerinde öğrencilerin getirdikleri yorum farklılıkları.

Akademik, sosyal, kültürel ve sportif tüm yönleriyle bütünsel birey yetiştirmeyi ilke edinen Işıkkent Eğitim Kampusü, bu tarz sanat etkinlikleri ile öğrencilerine farklı deneyimler kazandırırken, sanatın önemini her fırsatta onlara yaşatıyor.

Işıkkent Eğitim Kampusü Genel Müdürü Canan Harmancı her sene düzenledikleri “Yılsonu Sanat Sergisi”nin 21 Nisan’a kadar gezilebileceğini vurgularken; “Ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş nesiller yetiştirmeyi hedefleyen Işıkkent Eğitim Kampusü olarak bizler, yaratıcılığı teşvik etmeye, cesaretle denemeye inanıyor ve her yıl görsel sanatlar bölümümüzün öncülüğünde anaokulundan liseye, tüm öğrencilerimizin yıl içerisinde gerçekleştirdikleri yaratıcı sanat çalışmalarının yer aldığı yılsonu sergimizi yapıyoruz. Dokunuşlarıyla birbirinden güzel çalışmayı bu sergiye kazandıran tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyor; bilimin, sanatın ve sporun gücüyle çocuklarımızın dünyamızı daha da güzelleştireceklerine inanıyoruz.” dedi.

Işıkkent öğrencilerinin “Gerçeküstü” konulu Sanat Sergisi 21 Nisan’a kadar Yaşar Üniversitesi Bornova kampüsünde gezilebilecek.