GEÇMİŞE KISA BİR YOLCULUK YAPTILAR 15.12.2017

Hazırlık öğrencilerimizin, şehrimizin kültürel, tarihi, sosyal yönüyle ilgili bilgi almaları; yaşayarak, görerek ve hissederek öğrenmeleri ve farkındalık kazanmaları için düzenlenen Türkçe- İnglizce disiplinler arası gezide İzmir Neşe ve Karikatür Müzesi, Basın Tarihi Müzesi ve Türkiye’nin ilk arkeolojik müzesi olarak kullanılan Aziz Vukolos Kilisesi gezildi. Öğrencilerimizin hem geçmişe kısa bir yolculuk yapmasını hem de karikatürün ve gazeteciliğin geçmişten bugüne geçirdiği evrimi, ünlü gazeteciler ve karikatüristlerin eşyalarını, çizdikleri ve yazdıklarını yakından görerek yakın tarihimize ve bugünle ilişkisine yönelik farkındalık kazanmaları sağlandı. Zaman ve mekan değiştikçe insanın ve yaratısının nasıl değiştiğine tanık olundu.