FRANKOFONİ HAFTASINI EĞLENCELİ ETKİNLİKLERLE KUTLADILAR 20.03.2023

Frankofoni ayı etkinlikleri çerçevesinde, uluslararası Frankofoni gününü bu yıl okulumuzda Duygular ve Frankofoni temasıyla kutladık. Fransızca şarkılar, Victor Hugo’nun şiirleri ve danslarla renklenen festivalde ortaokul ve lise öğrencilerimiz yer aldı. Tüm okul topluluğumuzun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Fransızca’nın önemini, sanata ve duygularımıza olan olumlu etkisini tekrar keşfetme fırsatı bulduk. Frankofoni Haftası okulumuzda farklı etkinliklerle kutlanmaya devam edecek. Frankofoni, Fransa’da ve dünyada Fransız Dili Haftası ve Frankofoni kapsamında her yıl organize edilen bir etkinliktir. Dünyada 300 milyon Frankofon bu etkinlik sayesinde paylaştıkları dili ve farklılıkları kutlarlar. Beş kıtada birçok bilimsel, kültürel etkinlikler, festivaller, konferanslar, sergiler, yarışmalar, konserler ve spor faaliyetleri düzenlenir. Frankofoni aynı dili; Fransızca’yı paylaşan bireyler demektir. Fransızca 32 ülke ve hükümette 5. resmi dildir.