FİKRİ HÜRLER FORUMU - ÇANAKKALE 21.03.2018

Lise Sosyal Bilimler Bölümü tarafından organize edilen Fikri Hürler Forum etkinliğinin bu yılki üçüncü oturumunda, ‘’18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitlerimiz’’ temasıyla, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Mert’i konuk ettik. Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde Türk Ulusu belirleyici bir rol oynamıştır. Çanakkale Zaferi'nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılmasının, atalarımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu düşüncesinden hareketle, okulumuza gelen Hasan Bey Çanakkale Zaferi’nin Türk ve dünya tarihindeki önemi ile ilgili bilgilerini öğrencilerimizle paylaştı. Bu vesileyle vatanı için canını hiç düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha andık.