ELC 3 SINIFLARINDAN UYUM SERGİSİ 04.04.2023

ELC 3 sınıflarımız “Tüm canlılar değişime uyum sağlar” ana fikri üzerinde çalıştıkları tema sonunda ‘’Uyum Sergisi ‘’ gerçekleştirdiler. Ünite boyunca bitkiler, arılar ve deniz kaplumbağaları hakkında yeni bilgiler öğrendiler. Yaşam döngülerini, çevreye ve değişime uyumları üzerinde çalışmalar yaptılar. Sorgulama sürecinde develer, leylekler, ördekler, bukalemunlar, zürafaların değişime nasıl uyum sağladığını, değişimin yaşam döngülerini nasıl etkilediğini öğrendiler. Hayvanların yaşam döngülerinin devam etmesi için onlara nasıl destek olabileceklerini konuştular. Öğrencimiz merak ettikleri soruları ev ortamına taşıyarak belirli bir ortama uyum sağlamış bir canlı (bitki veya hayvan) hakkında araştırma yaptılar. Araştırmada aşağıdaki sorulara yanıt aradılar. • Seçtiğiniz canlı bulunduğu ortama nasıl uyum sağlıyor? • Seçtiğiniz canlının yaşadığı ortam nasıl değişiyor? • Seçtiğiniz canlının yaşam döngüsünü devam ettirmesi için ona nasıl yardımcı olabiliriz? Öğrencilerimiz araştırmalarını önce sınıflarında arkadaşlarına sundular. Ardından da 1. sınıf öğrencilerimizi davet ettikleri sergi alanında çalışmalarını paylaştılar. Çalışmalarını afiş, pankart, maket, resim, broşür, şarkı, powerpoint ya da istedikleri başka yöntemlerle sunumlarını yaptılar. Tüm ELC 3 öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarından dolayı onlarla gurur duyuyoruz.