EFE ÇALIK BCC MATEMATİK ONUR LİSTESİNDE 22.11.2016

Okulumuz 9. ve 10. sınıflarından, ön eleme sınavı ile seçilen 11 öğrencimiz, 7 Kasım 2016 Salı günü, Kanada Waterloo Üniversitesi’nin uyguladığı “The Beaver Computing Challenge (BCC)” sınavına katıldılar.

Sınava tüm dünyadan 5.989 öğrenci girdi ve dünya ortalaması 90 puan üzerinden 57,65 olarak açıklandı. 10. sınıf öğrencimiz Efe Çalık, 86 puan alarak okul birincisi olurken, dünya sıralamasında elde ettiği başarılı sonuçla “Onur Listesi”nde yer aldı. Sınava giren diğer 10 öğrencimizden altısı da dünya ortalamasının üzerinde puanlar alarak bu çok zorlayıcı sınavda üstün başarı gösterdiler.

Sınav, uluslararası platformda online olarak uygulanmakta olup, öğrencilerin hesaplamaya ve mantıksal düşünmeye dayalı kurgularla gerçek hayattaki matematik problemlerine çözüm üretmelerine dayanıyor. 15 çoktan seçmeli sorunun 45 dakikada çözüldüğü sınav, 90 puan üzerinden değerlendiriliyor. Sonuçları bütün dünyada kabul gören bu sınavda sınava katılan her öğrenciye, Kanada Waterloo Üniversitesi tarafından “katılım sertifikası”, dünyada ilk %25’lik dilimde yer alan öğrencilere de “üstün başarı sertifikası” veriliyor.

Öğrencilerimizi, ilk defa uyguladığımız bu sınava katılımlarındaki heves ve çalışmalarından ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.