DÜNYA FİNALLERİNDE OKULUMUZU TEMSİL ETTİLER 28.05.2018

Destination Imagination ana programı, sürece odaklı yaratıcı problem çözme teorisine dayalıdır. Katılımcılara yaratıcılık, eleştirel düşünme, takım içinde çalışabilme, zamanı en iyi şekilde kullanma ve problem çözme becerileri kazandırmayı amaçlar. Her takımda 4-7 kişi teknik, bilimsel, mühendislik, görsel sanatlar, doğaçlama veya toplum hizmeti odaklı bir Takım Görevi üzerinde çalışır ve bir çözüm hazırlarlar. Anlık Görevler de takımlara hızlı düşünmeyi, karar vermeyi ve kararını uygulamayı öğretir. DI, katılımcılarına hayatları boyunca kullanacakları becerileri güvenli bir ortamda ve eğlenceli bir şekilde kazandırır. Özel Işıkkent İlkokulu ve Ortaokulu bu yıl Mart ayında Kuşadası’nda gerçekleşen Türkiye Turnuvasında dereceye giren 3 takım ile 23-26 Mayıs tarihlerinde Knoxville, Tennessee’de gerçekleşen “Global Finals”da okulumuzu ve ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Görsel Sanatlar kategorisinde yarışan Old Stars takımımız 83 takım arasından 27. , Teknik kategorisinde yarışan DI Shoppers takımımız 80 takım arasından 56. ve Mühendislik kategorisinde yarışan Paint it Up takımımız 61 takım arasından 28. olarak bizleri gururlandırdı. Tüm öğrencilerimize ve görevli öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.