DÜNYA BARIŞ GÜNÜNÜ ÇEŞITLI ETKINLIKLERLE KUTLADILAR 26.09.2022

İlkokul öğrencilerimiz 21 Eylül Dünya Barış Gününü sınıflarında ve bahçede yaptıkları çeşitli etkinliklerle kutladılar. Barış simgelerinin hikayelerini okudular, barış şarkıları öğrendiler. Barış kavramının onlar için ne anlama geldiğini sorguladılar. Yaptıkları tüm etkinliklerde Dünya Barışı’nın önemini vurguladılar. 4. sınıf öğrencilerimiz bu senenin Barış Günü teması olan “Irkçılığa Son”a uygun olarak bahçede bir oyun oynadılar. Oyunda koşu yarışına başlamadan önce öğretmenlerinin verdikleri yönergelerle yerlerini aldılar. Yönergelerde, yeşil gözlüler 3 adım öne çıksın, teni koyu olanlar 2 adım gerilesin, ailesinden biri yabancı olanlar 1 adım ilerlesin… gibi toplum içinde ayrımcılığı hissettiler. Bunun üzerine yarıştıklarında bunun adil olmadığını konuştular. Deneyimlerini ve hissettiklerini paylaştılar. Toplumda ayırımcılığa uğrayan insanların nasıl hissedebileceklerini tartıştılar. Ardından yarışı bir kez daha denediler ama bu sefer tek bir farkla; “Herkes aynı çizgiden başlayacaktı”. Bu deneyimin ardından sınıflarında düşüncelerini bir kitapçıkla paylaştılar.