DİL BAYRAMIMIZI KUTLADIK 27.09.2017

26 Eylül 1932’de Ulu Önder Atatürk'ün başkanlığında toplanan Birinci Dil Kurultayı’nın 85. Yıldönümünü kutladık. Dil Bayramı ilan edilen bugün; dilin bir milleti ayakta tutan, o milletin bireylerini birbirine bağlayan, sosyal yaşamı düzenleyen, millî bilinci besleyen, çağdaş medeniyetin gereği olan ve kültürü devam ettiren çok önemli bir unsur olduğunu bir kez daha hatırlattı bizlere. Ulu Önderimiz: "Türk milletinin dili, Türkçedir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yükseltmek için çalışır. Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği nihayetsiz felâketler içinde ahlâkını, ananelerini, hatıralarını, menfaatlerini, kısacası bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin kalbidir, zihnidir." sözleriyle bugünün anlam ve önemine işaret etmiştir. Bizler de öğrencilerimize bugünü hatırlatmak, günün önemini bir kez daha kavratmak amacıyla tüm yaşamını Türkçeye adamış, “Türkçe Dersleri” adlı iki ciltlik kitabıyla detaylı çalışmalara imza atmış olan Hüseyin Toptaş’ı okulumuza davet ettik. “Dil Bilinci ve Dil Sezgisi” konulu interaktif bir sunum gerçekleştiren Sayın Toptaş, bir yandan öğrencilerin soru cevap yöntemiyle keyifli zaman geçirmelerini öte yandan dil üzerine düşünmelerini ve bilinç kazanmalarını sağlayan keyifli bir sunum gerçekleştirdi. TV’deki maç yorumlarından, ülkemizde tanınmış bilim insanlarının konuşmalarından ve reklamlardan seçtiği örneklerle öğrencilerimizin düzeyine seslenebilmeyi ve onların yaşamına dokunabilmeyi başaran konuşmacımız, dil bilinci konusunda farkındalık yaratmayı başardı. Kendisine en içten teşekkürlerimizi sunarız.