ÇANAKKALE ZAFERİNİN 108. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADIK 18.03.2023

Mehmetçiğin kanının bayraklaştığı yerdir Çanakkale. Türk milletinin yeniden dirilişini haykıran Çanakkale destanı, Mehmetçiğin kanıyla yazıldı. Bu destanı 108 yıl önce yazarak bağımsızlığın ne kadar değerli olduğunu bizlere kanıtlayan Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mehmetçiği, Anadolu’nun korkusuz gençlerini, kadınlarını, okula gitme hayali kurup da savaşa giden 15’lileri vatan uğruna ölen tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 7. sınıf öğrencilerimiz “Çanakkale’yi Anlamak” temalı gezimize katılarak bu topraklarda bağımsızlığın bedelini, azmin gücünü, fedakarlığın önemini, ümitsizliğin umudunu anlamlandırdılar. Bu derin duygularla hazırladıkları “Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı’nda” insanlığa çok önemli mesajlar verdiler. Öğrencilerimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünde de belirttiği gibi “Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça savaş bir cinayettir.” sözü ile dünyada yaşanan savaşların sona ermesini, tüm çocukların barış içinde yaşamasını dilediler.