BUNU DA BURAYA YAPIŞTIRALIM MI? 06.01.2016

ELC 1/2 öğrencilerimiz Piazza’da bir “Duyu Duvarı” yapmaya karar verdiler. Bunun için Remida depomuzdan dokunarak algılayabilecekleri malzemeleri araştırdılar ve eski deniz kabuklarını seçtiler. Deniz kabuklarını tek tek bir yüzeye yapıştırdılar. Eski eşyaları atmayarak ağaçları, kuşları, denizleri kısacası çevrelerini temiz tuttular. Eski eşyalara paha biçilmez değerler kattılar.
Tutkal ile oynayan çocuk, akışkanlığı, ağdalığı ve bir nesnenin başka bir nesneye nasıl bağlandığını, nasıl ayrılmadığını öğrenir. ELC öğrencilerimiz deniz kabuklarını yapıştırırlarken hangi deniz kabuğunu nereye, nasıl, hangi biçimde, nasıl sığdırabilirim sorularının cevaplarını bulup, küçüklük, büyüklük ve uygunluklarına bakarken, bağımsız karar verme ve küçük kas gelişimlerini tecrübe ettiler.
Pratik yapma ve tekrarlama bu yaşta da altın kuraldır. Çocuk her şeyi tekrar tekrar yapmaktan büyük zevk alır. Kaydırağa defalarca tırmanmak veya topu defalarca fırlatmak, küçük malzemeleri kağıda yapıştırmak onu asla sıkmaz, tam tersine daha da mutlu eder.
Biz de hep birlikte çok keyifli bir çalışma gerçekleştirdik.