BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLERLE KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADILAR 04.04.2022

Kütüphane haftası etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimizle birçok etkinlik gerçekleştirdik.

1. sınıf öğrencilerimiz kütüphane dersine en sevdikleri kitaplarıyla ve o kitabın kahramanlarını canlandırdıkları kostüm ve aksesuarlarla geldiler. Hep birlikte kitaplarını birbirlerine tanıtılar ardından da sessizce kitaplarını okudular.

2. sınıflarımız, hep birlikte bir sınıf hikayesi yazdılar ve bu kitabı amfitiyatroda anaokulu öğrencilerimize okudular. Ayrıca en sevdikleri kitap karakterlerini arkadaşlarına tanıttılar. Ayrıca, önümüzdeki hafta, ünite kitapları olan “Nöbetçi Oyun Arkadaşı” kitabının yazarı Dilge Güney ile yazar etkinliği gerçekleştirecekler.

3. sınıf öğrencilerimiz kütüphane öğretmenimiz Tansu Hanım’ın “Kütüphane Ne İşe Yarar?” adlı sunumunu izlediler ve hep birlikte kitap dizmece oyunu oynadılar. Sınıf öğretmenleri ile de en sevdikleri kitapların posterlerini hazırlayarak bunları okul topluluğumuzla paylaşmak için bir pano düzenlediler.

4. sınıflarımız da Kütüphane öğretmenimiz Tansu Hanım’ın “Kütüphane Ne İşe Yarar?” adlı sunumunu izledikten ve kitap dizmece oyunu oynadıktan sonra “Kütüphanemizi Yeniden Düzenleyelim” etkinliğini yaptılar. Okul kütüphanemizi yeniden tasarladılar. Tasarımlarını resimleyerek okul yönetimiyle paylaştılar.

Bütün bunların yanında tüm ilkokul öğrencilerimiz 1 Nisan Cuma günü en sevdikleri kitap karakterini yansıtan bir kıyafet ya da aksesuarla okula gelerek karakterlerini tanıttılar.

Book Club, Yaratıcı Eller, DIY, Fun Arts and Crafts BGP’lerinde öğrencilerimiz kendilerine verilen şablonlar ile kitap ayraçları yaptılar ve bu ayraçlar 1 Nisan Cuma günü tüm öğrencilerimize dağıtıldı.

Ayrıca öğrencilerimizle birlikte bir tahmin oyunu oynadık. Kütüphane derslerine gidildiğinde öğrencilerimiz kendilerine verilen küçük kağıtlara kütüphanemizde kaç kitap olduğu konusundaki tahminlerini, adlarını ve sınıflarını yazarak orada bulunan kavanoza attılar. En yakın tahmini yapan öğrencimizin sınıfı önünde kütüphane öğretmenimiz Tansu Hanım ile birlikte karaoke ve dans etkinliği yapıldı.