ATIK SU BORULARI İLE SIERPINSKI ÜÇGENİNİ YAPTILAR 23.03.2022

Matematik Bölümümüzün Hizmet Eylem Projelerinden biri olan “Sierpinski Şelalesi” kapsamında, 11. Sınıf öğrencilerimiz bir süredir çalışıyorlar.

Projenin bir ayağı olan Sierpinski Üçgenini atık su boruları ile oluşturmaya çalışırken “Boruların birleşim yerleri nasıl belirlenecek?” sorusu üzerine bir tasarım yarışması yapıldı. Yarışma kapsamında öğrencilerden birleşim yerlerini doğru bir şekilde belirleyebilmek için aparat tasarlamaları istendi.

6 öğrencimiz farklı birer tasarım yaparak problem durumuna çözüm üretebildi. 18 Mart Cuma günü tasarladıkları aparatları öğretmenlerine sunan öğrencilerimiz,

Ceyda Çelebi “En Ekonomik Tasarım”

Dora Şenol “En Kullanışlı Tasarım”

Alaz Yiğit Kaynar “En Şık Tasarım”

Berk Özsevil “En Hızlı Üretilmiş Tasarım”

Alin Şikar “En Sağlam Tasarım”

Sabi Yomtov “En Teknolojik Tasarım”

başarı sertifikalarını 21 Mart Pazartesi sabah töreninde okul müdürümüz Tufan Çapar’dan aldılar.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, projeyle ilgili çalışmalarının devamını ediyoruz.