ATIK PET ŞİŞELERLE YILBAŞI AĞACI YAPTILAR 23.12.2021

Işıkkent Eğitim Kampüsü olarak bizler çevresine duyarlı, içinde bulunduğu ekosistemi koruyan nesiller yetiştirmeyi çok önemsiyoruz. Okulumuzda sürdürülebilirlik, biyolojik çeşitlilik ve çevre kirliliği konularında farkındalık çalışmaları yürüten iki kulübümüz, IEK Eco-Club ve IEK Sosyal Etki Yaratanlar (Enviromates), el ele vererek iki hafta boyunca topladıkları pet şişelerden bir yılbaşı ağacı oluşturdular. Okulumuzun farklı bölgelerine yerleştirilen pet şişe toplama varillerinde biriken şişeleri yeniden kullanarak, atık şişelerin değerlendirilmesini sağladılar. Bu projede, toplam 800 pet şişe yeniden kullanıldı. Öğrencilerimiz, farklı ekosistemlerde yığınlar halinde biriken ve ne yazık ki doğada çözünmeyen plastik şişelerin kullanımının azaltılmasına dikkat çekmeyi amaçladılar.