ZAMAN TÜNELİ SERGİSİ İLE BÜYÜLEDİLER 13.12.2021

İlkokul öğrencilerimiz “Bulunduğumuz Mekân ve Zaman” disiplinler üstü temasında geçmişten günümüze yaşam tarzlarını incelediler. 1. sınıflarımız “İnsan ve yaşadığı çevre zamanla değişir” ana fikrinden yola çıkarak kendilerindeki ve çevrelerindeki değişimi sorguladılar. 2. sınıflarımız “yaşantımız ve seyahat koşullarımız zamanla değişir” ana fikriyle çalıştılar ve geçmişten günümüze değişen ve gelişen taşıtlar ve seyahat koşullarını incelediler. 3. sınıflarımız “Keşifler ve icatlar yaşam tarzımızı etkiler” ana fikriyle birlikte geçmiş, günümüz ve 21. yy keşif ve icatlarını araştırdılar. Ünitenin sonunda yaşanan dünya sorunlarına çözümler bulabilmek adına kendi icatlarını yaptılar. 4. sınıflarımız “Bizden önce yaşayanlar hakkında bilgi edinmek, bugünü ve yarını anlamamızı sağlar” ana fikrine ulaşabilmek için geçmişten günümüze önemli olayları incelediler. Bu olayların bugünkü yaşantımıza etkilerini buldular. Ayrıca müzik, bilgi işlem, resim ve beden eğitimi derslerinde de konuyla bağlantılı çalışmalar yaptılar.

Tüm bu çalışmaların sonunda öğrencilerimizden gelen bir fikir üzerine bir “Zaman Tüneli” oluşturuldu. Tünelde, her seviye kendi incelediği konuyla ilgili çalışmalarını sergiledi. 10 Aralık Cuma günü öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz sergiyi hep birlikte keyifle gezdiler. Okul topluluğumuz da sergiyi bir hafta boyunca gezebilme imkanına sahipler.