YAŞAYAN DEĞERLER PROJESİ BAŞLADI 06.12.2021

İlkokul öğrencilerimiz yaşayan değerler projesi üzerinde çalışmaya başladılar. İlkokul Rehberlik Öğretmenimiz Yıldız Alptekin tarafından, ilkokul öğrencilerimize “Değerler Eğitimi” kapsamında yaşayan değerler hakkında bir sunum yapıldı. Sunumda ilkokulumuzda yıl boyu uygulayacağımız projenin amacı, hedef kitlesi ve nasıl yapılacağıyla ilgili ayrıntılar paylaşıldı.

Her ayın değeriyle ilgili her sınıftan haftalık olarak seçilen öğrencilerden oluşan bir komite, bayrak törenlerinde seçilen değeri tanıtacak ve hazırlayacakları panolarla ve etkinliklerle farkındalık yaratacaklar. Ayrıca, 1 hafta boyunca derslerde, bahçe zamanlarında, yemekhanede, okula giriş çıkışlarda gözlemlerini yapacaklar ve ellerindeki gözlem formlarını dolduracaklar. Haftanın sonunda seçilen kişi, kişiler, sınıf veya sınıflar teşekkür kartlarını bayrak töreninde yine değer komitesi öğrencilerinin elinden alacaklar. Her ay yeni bir değer işlenerek sene sonuna kadar öğrencilerimizin konuyu içselleştirmeleri sağlanacak.

Dileriz ki öğrencilerimiz, projeyi yürütürken gösterdikleri ilgi ve heyecanı, yaşayan değerleri hayatlarına dahil etme konusunda da aynı derecede göstermeye devam ederler. Ve çevrelerine bu konuda örnek olurlar.