XI. GENÇLİK KONSEYİNDE ÖĞRENCİLERİMİZ 20 FARKLI OKULLA BİR ARAYA GELDİLER 03.04.2023

İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde gerçekleşen XI. Gençlik Konseyi etkinliğine katılım gösteren 11. sınıf öğrencilerimiz, Seher Nehir Tükenmez, Cansu Küçük, Derin Mavi Yazıcı, Sarp Bakırsoy ve Yiğit Emre Aslan okulumuzu başarıyla temsil etti. Etkinliğin bu yılki teması, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi “Ülkelerin içinde ve aralarında bulunan eşitsizlikleri azaltma” oldu. Yirmi farklı lisenin öğrencileriyle bir araya gelen öğrencilerimiz, hukuk, ekonomi, sağlık, eğitim ve toplumsal cinsiyet komitelerine ayrılarak konu hakkında derinlemesine tartıştı ve kapanışta sunulmak üzere sorun tespitleri ve çözüm önerilerini raporladı. Etkinliğin konuğu Neptün Soyer’den kooperatifçiliğin kapsamı ve tarihçesini, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bu alanda nelere neden olduğunu, geleneksel tarım üretimine verilmesi gereken desteği ve ata tohumunun değerini dinlediler.