ULUSLARARASI MATEMATİK SINAVINDA BAŞARILI OLDULAR 26.03.2018

28 Şubat 2018 tarihinde, Kanada Waterloo Üniversitesi Matematik Bölümü’nün okulumuzda gerçekleşen Pascal-Cayley-Fermat Matematik sınavlarının sonuçları açıklandı. Sınav 150 puan üzerinden değerlendirilmektedir. Sıralama sonuçları her okulun kendi başarı durumuna göre açıklanmaktadır. Okul birincilerine madalya, diğer katılımcılara da katılım veya puanlarına göre üstün başarı sertifikaları verilmektedir. Okul birincilerimiz 9. sınıf öğrencimiz Uğur Mert Özçaka (118 puan), 10. sınıf öğrencimiz Melike Taner (124 puan) ve 11. sınıf öğrencimiz Efe Çalık (111 Puan) oldu.. Dünya sıralamasında ilk %25lik dilime girerek üstün başarı sertifikası alan öğrencilerimiz ise 9. sınıf seviyesinden Uğur Mert Özçaka, Ata Özcanlı, Altar Gür, Lal Dila Alangün; 10. Sınıf seviyesinde Melike Taner, Ece Lara Taş, Poyraz Yapalı ve Jerfi Jider; 11. sınıf seviyesinde ise Efe Çalık oldu. Öğrencilerimizi gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.