DP ÖĞRENCİLERİMİZİN TOK VE CAS ÇALIŞMALARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ 06.06.2024

Diploma Programının (DP) merkez bileşeni olan DP Core, öğrencilerin eleştirel düşünme, iletişim ve araştırma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan üç temel bileşenden oluşur: Bilgi Teorisi (TOK), Yaratıcılık, Eylem ve Hizmet (CAS) ve Genişletilmiş Deneme (EE). Öğrencilerimiz, bu bileşenlerden ikisi olan Bilgi Teorisi (TOK) ve Yaratıcılık, Eylem ve Hizmet (CAS) çerçevesinde yaptıkları çalışmaları okul topluluğu ile paylaştılar. DP 1. yıl öğrencilerimiz, Bilgi Teorisi (TOK) dersinin iç değerlendirmesi olan sergi (exhibition) çalışmaları için seçtikleri bilgi sorularına üç obje seçerek yanıt bulmaya çalıştılar. DP 2. yıl öğrencilerimiz ise, 18 aydan bu yana yürütmekte oldukları CAS (Yaratıcılık, Eylem, Hizmet) çalışmalarını ziyaretçilerle paylaştılar. Öğrencilerimizin TOK sergileri ve CAS portföyleri, farklı alanlarda kazandıkları bireysel gelişimi ve topluma sağladıkları katkıyı gösteren zengin deneyimlerle, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.