DÜŞÜN-YAZ FELSEFİ DENEME YARIŞMASI’NDA ÖZEL IŞIKKENT ANADOLU LİSESİ’Nİ TEMSİL ETTİLER 22.05.2024

Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi’nin düzenlediği ulusal felsefe yarışmasının birinci ve ikinci aşamasında, öğrencilerimiz Gül Gürelli, Elif Köklüce, Ecrin Çakaloğlu, Bartu Aslan ve Melissa Lal Erkal okulumuzu başarıyla temsil etti. Online olarak uygulanan ilk iki aşamada gösterdikleri üstün başarıyla Türkiye’de ilk 25 dereceden ikisini okulumuza kazandıran öğrencilerimiz Bartu Aslan ve Melissa Lal Erkal’ı tebrik ediyor, 1 Haziran Cumartesi günü İzmir Amerikan Koleji’nde gerçekleşecek final aşamasında başarılarının devam etmesini diliyoruz. Bu yıl 10.su yapılan Düşün-Yaz Felsefi Deneme Yarışması, lise öğrencilerinin, felsefenin temel sorunları hakkında düşünebilmelerini, okuma, anlama ve yorumlayabilme becerisi kazanmalarını, tutarlı düşünebilmelerini, düşündüklerini temellendirebilmelerini, felsefi bir dille, felsefe kavramlarını kullanarak yazı yazabilmelerini, felsefeyi yaşamı anlamlandırma çabasında kullanabilmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.