TOHUM TOPLARI HAZIRLADILAR 17.03.2022

1. sınıflarımız “Dünyanın İşleyişi” ünitesinde “Küresel Isınma” kavramını incelediler. Küresel Isınmanın yaşadığımız çevreye etkisini öğrendiler. Yapabileceklerinin farkına vardılar. Bu kavramdan yola çıkarak kütüphane derslerinde Tansu Hanım’ın önderliğinde kompost yapmayla ilgili kitap okudular. Kitabın sonunda nelerin kompost malzemesi olabileceğini tartıştılar. “Görevimiz Çekirdekleri Kurtarmak” kitabından yola çıkarak bir hafta boyunca çekirdek topladılar. Topladıkları çekirdekleri ortaokul öğrencilerimizin hazırladıkları kompost toprağını kullanarak tohum topuna dönüştürdüler. Tohum toplarını diğer ilkokul öğrencileriyle paylaşmak üzere paketlediler. Birlikte çevre için pek çok yapabileceklerinin güzel bir örneğini sergilediler.