SANAL İSTİSMAR KONUSUNDA BİLGİLENDİLER 14.02.2017

Lise Rehberlik Biriminin düzenlediği öğrenci eğitimlerinde son yılların en güncel konularından biri olan sanal istismar konusu işlendi. Lise Rehberlik Uzmanı Duygu Sücan Yılmaz hazırlık ve 9. sınıf öğrencilerine sanal istismarın ne olduğu, hangi davranışların sanal suç kategorisine girdiği ve bu alanda işlenen suçların Türk Ceza Kanunundaki karşılıklarını anlattı. Öğrencilerin farkında olmadan yaptıkları davranışların suç kategorisine girebileceği vurgulandı. Bu konuda farkındalık kazandırmanın hedeflendiği eğitimde, zorbalığa maruz kalanlara da önerilerde bulunuldu. Etkili görseller ve videolarla desteklenen sunuma öğrenciler sordukları çok sayıda soru ve anlattıkları örnek olaylarla katkıda bulundular.