ROBERT KOLEJİ IMUN KONFERANSINA KATILDILAR 03.04.2018

Bu yıl 12.si düzenlenen RCIMUN, Robert Kolej Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı, 3-7 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşti. Political Polarization: Fostering Accord in a World of Intolerance (Politik Kutuplaşma; Hoşgörüsüzlük Dünyasında Düzen Sağlama) ana temalı konferansta IMUN öğrencileri okulumuzu beş ayrı görevlendirme ile temsil etti. Eren Tunçer (Büyükelçi), Altar Gür, Arda Neke, Barışta Can Harmancı, Denizcan Orhan ve Melike Taner’den oluşan delegasyon Irak’ı ve Emir Pars Yıldırım (Büyükelçi), Ceyda Talia Alkaç, Doğa Kahvecioğlu, Selen Erbek’ten oluşan delegasyon Umman’ı temsil ederek komitelerinde gündem maddelerine çözüm aradı. Bu görevler dışında Poyraz Yapalı ve Selahattin Özbüker Tarihi Güvenlik Konseyi’nde Jamaika delegeleri olarak 1979 yılı krizlerinden Rusya’nın Afganistan işgali ile İran Devrimi ve ABD Elçilik Binası baskını konularını ele aldılar ve dünya tarihinin akışını değiştirdiler. Diplomat görevlerine ek olarak, İnci Beliz Berik Uluslararası Adalet Mahkemesi’nde yargıç, Elif Güngör ise Konferans Basın Kurulu’nda gazeteci ve çizer olarak etkin rol aldı.