Pİ GÜNÜNÜ KUTLADIK 14.03.2018

Dünya çapında 14 Mart tarihinde kutlanan ‘’Dünya Pi Günü’’ ortaokul ve lisede tüm seviyelerde Pi günü etkinlikleriyle kutlandı ve bilgilendirmeler yapıldı. 5. ve 6. sınıf öğrencileri, yaratıcılıklarını ortaya çıkarabilecekleri tişört boyama ve tasarım etkinlikleri; 7. ve 8. sınıflar ise farklı büyüklüklerdeki dairelerin çevrelerini ve çaplarını ip yardımıyla ölçüp; çevrenin çapa oranını hesaplayarak Pi sabitini bulma, Pi sayısından esinlenerek kelimeler türetme gibi çalışmalar yaptılar Lise de ise tamamı IEK Production Team öğrencileri tarafından hazırlanan geleneksel Pi Günü etkinlikleri ve assembly programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz Cem Çal, Betina Levi, Emir Pars Yıldırım, Ece Lara Taş, Sima Akdurak, Efe Çalık, Dilay Aslan, Sedef Akar, Selen Cengiz ve Ada Yılmaz’a emekleri ve katkılarından ötürü teşekkür ediyoruz.