PASCAL VE CAYLEY YARIŞMALARINDA OKULUMUZU TEMSİL ETTİLER 24.02.2022

Okulumuzda gerçekleştirilen eleme sınavlarında başarılı olan öğrencilerimiz Poyraz Aksakal, Duru Bennu Bağder, Kaya Denizci, Yağızhan Metin, Tan Coşan, Alper Yıldırım, Aykut Aksu, Tuna Övül, Yiğit Emre Aslan ve Ada Karagöz 24 Şubat Perşembe günü Pascal ve Cayley yarışmalarına katılarak okulumuzu temsil ettiler.

CEMC (The Centre for Education in Mathematics and Computing), öğrencilerin matematik ve bilgisayar bilimlerinde daha fazla ilerleme sağlayabilmeleri için 50 yıldan fazla süredir ilham verme amacıyla çalışıyor. Öğrencilerin özgüvenlerini inşa edebilmek, problem çözme becerilerini geliştirebilmek için aracı oluyor. Waterloo Üniversitesi Matematik Bölümünde görevli 40 öğretim görevlisinin hazırladığı yarışmaya dünya çapında 80 farklı ülkede yaklaşık 265 000 öğrenci katılıyor.