MESLEKİ GÖLGELEME DENEYİMLERİNİ RENKLİ SUNUMLARLA ANLATTILAR 14.10.2016

Rehberlik Biriminin yıllık planlaması doğrultusunda 10. ve 11. sınıf düzeylerinde gerçekleştirilen Mesleki Gölgeleme uygulamasının sunumları 12 Ekim 2016 günü gerçekleşti. Mediha İçel Konferans Salonu’ndaki Assembly’de öğrenciler geçen yıl 1 iş gününde gerçekleştirdikleri mesleki gölgeleme uygulamasındaki tecrübelerini tüm lise öğrencileriyle paylaştılar. Sunumlardan önce geçen yıl yapılan çalışmaların “online magazine”leri yayınlandı. Sunum yapan öğrenciler, mesleki gölgeleme uygulamasının meslek seçiminde çok önemli ve etkili bir çalışma olduğuna değindiler. Bu sayede ilgi duydukları mesleğin kendileri için uygun olup olmadığına karar verdiklerini belirttiler. Daha sonra kendi tecrübelerini, mesleğe ilişkin gözlemlerini ve gölgeleme yaptıkları kişilerden edindikleri bilgileri paylaştılar. Efe Ergür ve Ege Ergür, tıp doktorluğuyla ilgili tecrübelerini kalp masajı ve suni solunum canlandırmasıyla desteklediler. Doğa Reis ve Yaren Bozkurt psikoloji, Janset Kılınç hukuk, Tolga Yolcu, Alinda Kring ve Ege Jan Özdemir radyo televizyon, Kaan Ustaoğlu gastronomi alanındaki tecrübelerini paylaştılar. Sunuculuğunu Demir Kökdemir ve Nur Muhtaroğlu’nun yaptığı etkinlikte Arda Beceren rejide müzik ve görsel yayında, Çağan Karanfil genel işleyişte görev aldılar. Görev alan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.