MATEMATİKSEL MODELLEME SEMPOZYUMU 13.04.2016

İlki, 31 Mart 2015 tarihinde ‘’Matematik ve Yaşam” temasıyla gerçekleştirilen “I. Matematik Öğrenci Sempozyumu”nun, bu yıl ikincisini 7. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin eğlenerek matematiğe bakış açılarını zenginleştirmeyi hedeflediğimiz çalıştayın temel amacı, öğrencilerimizin matematik dersine yönelik becerilerini ve bilgilerini gözden geçirmelerini sağlamaktı. Bu sempozyum, öğrencilerimize matematik bilgilerini kullanabilecekleri bir ortam sağlayarak birlikte çalışma ve sosyalleşme imkanı tanıdı. Öğrencilerimizin yaşamları için matematiğin ne denli önemli olduğunu görmelerini destekleyerek eğlenceli matematik etkinliklerinde yer almalarına fırsat sağladı. Sempozyum süresince öğrencilerimiz, gerçek yaşam problemlerine matematiksel bakış ile yaklaştılar, modelleme etkinliklerinde grupça çalışarak performanslarını sergilediler.