MATEMATİKSEL MODELLEME SEMPOZYUMUNUN ÜÇÜNCÜSÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK 12.05.2018

Ortaokul tarafından üçüncüsü gerçekleştirilen Matematiksel Modelleme Sempozyumu, her yıl olduğu gibi bu yılda, Prof. Dr. Esra Bukova Güzel önderliğindeki EBG Modelleme Grubu ve Özel Işıkkent Ortaokulu Matematik Bölümü işbirliğiyle düzenlendi. Bu bağlamda 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü ‘’Matematiksel Modelleme’’ konulu sempozyumda öğrencilerin gerçek yaşam probleminin çözümü için varsayımlar oluşturmaları, bu varsayımlara dayalı olarak problemin üstesinden gelinebilecek en gerçekçi çözümü bulmaları, çözümü gerçek yaşam bağlamında yorumlayıp doğrulamaları ve son olarak çözümlerini sınıf arkadaşlarıyla paylaşarak gerekli düzenlemelerı yapmaları sağlandı. Özel Işıkkent Ortaokulu Matematik Bölümü öğretmenlerimiz “MYP Kriter Esaslı Çalışmalar” konulu bir sunum yaparak, matematik öğrenme ve öğretme uygulamalarını katılımcı okullarla paylaşma fırsatı buldu.