MASEKSPORT TEKSTİL FABRİKASINI ZİYARET ETTİLER 17.01.2023

2. sınıf öğrencilerimiz “Kendimizi Düzenleme Biçimimiz” ünitesi kapsamında Maseksport Tekstil Fabrikası’na gezi düzenlediler. Gezilerinde ihtiyaçlarımızın toplulukları oluşturduğunu görerek deneyimlediler. Kıyafet ihtiyacımızı karşılayan bu toplulukta hangi mesleklerin görev aldığını ve mesleği aynı olan bireylerin farklı roller ve sorumluluklara sahip olabileceğini gözlemlediler. Bunlarla birlikte giyecek üretiminde bolca su ve çevre için zararlı olabilecek maddelerin kullanıldığını fakat dikkat edildiği takdirde bu zararın en aza indirilebileceğini fark ettiler. Öğrencilerimiz kullanmadıkları kıyafetleri geri ve ileri dönüşüm ile değerlendirebileceklerini öğrendiler ve bu konuyla ilgili örnekler verdiler.