MARKETE GİDİP BESİNLERİ İNCELEDİLER, İÇERİKLERİNE BAKTILAR 13.10.2022

2. sınıflarımız “Kim Olduğumuz” disiplinler üstü teması kapsamında “Seçimlerimiz iyiliğimizi etkiler” ana fikriyle çalıştılar. Sağlıklı ve dengeli beden ve zihin için yapılması gerekenleri sorguladıktan sonra üçüncü sorgulama basamağı olan “İyiliğimizi arttırmak için değişim” konusunda, beslenme tercihlerimizin etkisini gözlemlemek üzere okulumuzun yakınındaki Migros marketi ziyaret ettiler. Market içinde gruplar halinde kendilerine verilen besinleri bulup incelediler. Besinlerin üretim ve son kullanma tarihlerine bakarak raf ömrünü hesapladılar, paket içeriğine baktılar, saklama koşullarını arttırmak için besinlere eklenen koruyucuları fark ettiler. Besinlerin içeriğindeki maddelere bakarak ve tüm incelemeleri sonucunda besinin sağlıklı ya da sağlıksız olduğuna karar verdiler. Bunun üzerine sağlıksız olan besinleri evde daha sağlıklı hale nasıl getirebileceklerini çalışacaklar. Yürüyerek gittikleri gezi sırasında sokaklardaki çöpleri de fark eden öğrencilerimiz, konu üzerine konuşarak iyiliğimizi arttırmak için sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamanın da önemini vurguladılar. Bu konuda üzerlerine düşen görevleri de tekrarladılar.