LİSEDE REHBERLİK-DANIŞMANLIK SAATLERİNDE ÖĞRENCİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR 10.10.2016

Hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri danışman öğretmenleriyle iletişimle ilgili iki etkinlik gerçekleştirdiler. Öğrenciler ilk etkinlikte grup halinde “Arkadaşlık; önem verdiğimiz değerler” konusunda bir poster hazırladılar. İletişimde beden dilinin önemi konulu ikinci etkinlikte öğrenciler iletişim kartlarıyla farkındalık geliştirdiler. 10. sınıflar “Takım Olmak” konulu bir grup etkinliği gerçekleştirdiler. Öğrenciler takım halinde kendilerine verilen malzemelerden bir ürün ortaya çıkardılar. Derste ayrıca etkin dinleme konulu bir video izlediler. 11. sınıflar ise; rehberlik birimi paylaşım toplantısına katıldılar. Toplantıda, 11. Sınıfın önemi, test teknikleri, hedef, motivasyon, zaman yönetimi, ortaöğretim başarı puanı gibi konulara değinildi, öğrencilerin merak ettiği sorular yanıtlandı.