KURTULUŞ SAVAŞI’NDAN CUMHURİYETE 01.11.2017

Lise Sosyal Bilimler Bölümümüzün organize ettiği Fikri Hürler Forum etkinliğinin bu yılki ikinci oturumunda ‘’Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyete’’ temasıyla Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü (Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Mert’i okulumuzda ağırladık. Hasan Bey, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk milletinin, yoksul ve tutsak bir yaşamdan, özgür ve bağımsız bir yaşama geçmek için verdiği büyük mücadele süreci olan Kurtuluş Savaşı’nı, Kurtuluş Savaşı’ndan Cumhuriyet’e uzanan zorlu yolda yaşananları tarihi süreç çerçevesinden örneklerle anlattı. Farklı bakış açıları ile sorular yönelten öğrencilerimizi yanıtlayan Hasan Bey’e öğrencilerimiz alkışları ile teşekkür ettiler.