KENDİ ŞEHİRLERİNİ TASARLADILAR 18.01.2023

7. sınıf öğrencilerimiz, Türkçe derslerinde disiplinler arası proje kitabı olarak okudukları George Orwell’in “Hayvan Çiftliği” kitabından esinlenerek Teknoloji ve Tasarım, Sosyal Bilgiler, Görsel Sanatlar derslerinin iş birliğiyle bir proje yürüttüler. Karakterlerin gerçek yaşamdaki yerini algıladılar. Gezegenimiz için sürdürülebilir şehirler, eğitim sistemleri, enerji kaynakları tasarladılar. Ülkelerinin maketlerini hazırlayıp bir ülkenin yapılanmasında değerlerin, unsurların gerekliliği ve önemini; görsel, tasarımsal, sözel ve bilimsel uygulamalar ile kavramış oldular. Öğrencilerimiz, MYP kriterleri doğrultusunda ATL becerilerini geliştirdikleri bir çalışmayla öğrenme deneyimi kazanmış oldular.