KENDİ ŞAHMARANLARINI YAPTILAR 19.12.2022

10. sınıf öğrencilerimizin Görsel Sanatlar dersinde yürüttükleri disiplinler arası ünitenin sonucu olan Şahmeran çalışmaları okulumuzda sergilemeye başladı. Çalışmada öğrencilerimiz Türk Dili ve Edebiyat dersinde öğrendikleri destanlardan biri olan Şahmeran’dan yola çıkarak Türk süsleme sanatı motifleri ile temel ilke ve elemanlarını çalışmalarına yansıtmış ve kendi hayal ettikleri Şahmeranları yarattılar. Öğrencilerimiz bu eğitim-öğretim sürecinde MYP ATL becerilerinden Bilgi-Medya Okuryazarlığı ve Yaratıcı Düşünme ve Transfer Becerilerini kullanarak sanatsal çalışmalarını tamamladılar. Okulumuzu ziyaret ettiğinizde çalışmaları lise koridorunda ara tatile kadar görülebilir. Her birini yürekten takdir ediyoruz.