INTERNETTE KİŞİSEL GÜVENLİK SEMİNERİ 15.03.2017

15 Mart Çarşamba günü Ortaokul öğrenci ve velilerimize alanında uzman iki değerli hukukçu Nevhan Akyıldız ve Sezin Küçükilhan tarafından “İnternette Kişisel Güvenlik” konulu bir seminer düzenlendi. İki oturum halinde gerçekleşen seminerin birinci oturumunda 5. ve 6. Sınıflar velileri ile birlikte kendi yaş düzeylerine uygun sanal dünyada onları bekleyen tehlikeler neler, bunlardan korunmanın yolları ve bu ortamlarda uygun olmayan davranışlar neler, okul sistemi içinde ve yasalar karşısında sonuçları ne bunlar üzerinde bir program izlediler. İkinci oturumda 7. ve 8. Sınıf öğrenci ve velileri yine sanal dünyanın tehlikeleri, kişisel güvenliği koruma yolları ile ilgili bilgilendirilirken, bilişim suçu kavramı üzerinde ciddiyetle durularak, hangi davranışlar bu kapsamda ele alınıyor ve yasalar karşısında nasıl yaptırımlar var gibi konularda bilgi aldılar. Öğrenci ve velilerimizin yararlandığı bir program olduğunu umuyor katılım gösteren velilerimize teşekkür ediyoruz.