İKİNCİ IŞIKKENT PSİKOLOJİ GÜNÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK 11.04.2018

Özel Işıkkent Anadolu Lisesi olarak, Geleneksel Işıkkent Psikoloji Günümüzü Türk Psikologlar Derneği İzmir Şubesi ile birlikte gerçekleştirdik. Farklı liselerden öğrencileri de misafir ettiğimiz Psikoloji Günü’nde öğrenciler uzman psikologlarla bir araya geldiler. Sanat-terapi, psikodrama atölyelerine katılan gençler kendi kişilik özelliklerini fark etme; iletişim kurma biçimlerini keşfetme, bireysel farklılıklara dair farkındalıklarını arttırma imkânı bulurken; Ben kimim? Nasıl ilişki kuruyorum? Karşımdakini nasıl tanıyorum? Bireysel farklılıklar hayatı nasıl renklendirir? Toplumsal cinsiyet nedir? gibi birçok soruya birlikte yanıt aradılar. Benlik ve kimlik algılarını geliştiren gençler, farklılıkların toplumsal zenginliğimiz olduğuna vurgu yaptılar. Etkinliğe katılan gençlerimize ve uzmanlarımıza teşekkür ederiz.