GÜVEN İSLAMOĞLU KAMPÜSÜMÜZDEYDİ 21.03.2022

Dünya Su Günü kapsamında konuğumuz Güven İslamoğlu oldu.

Yaptığı televizyon programlarıyla dünyanın ve Türkiye'nin çevre gündemini izleyici ile buluşturan, Türkiye’yi gezerek kitleleri doğa ile barışık yaşamaya teşvik eden Güven İslamoğlu, bilgi ve deneyimlerini Işıkkentli öğrencilerimizle keyifli bir söyleşide paylaştı. “Su Yoksa Hayat Yok” konulu söyleşi öncesinde Işıkkent Sosyal Etki Yaratanlar öğrencileri ile bir araya gelen İslamoğlu, öğrencilerimizin kompost çalışmalarını yerinde gördü ve gençlerin gelecek kaygılarını paylaştı.

Yapmış olduğu program ve belgeseller, aldığı uluslararası ödüller, sporcu ve çevreci çok yönlü kişiliği ile tanınan Güven İslamoğlu, öğrencilerimizle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken sürdürülebilirlik konusunda yaptıklarını görmekten de mutlu oldu. İslamoğlu konuşmasında; “Doğayı yok etmek geleceği yok etmektir. Yapacaklarınızla dünyayı değil kendi geleceğinizi kurtaracaksınız.” diyerek israfı önleminin önemine vurgu yaptı.

Özel Işıkkent Anadolu Lisesi ve Özel Işıkkent Ortaokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide İslamoğlu; suyun döngüsü, azalan doğal kaynaklar, yok ettiğimiz sulak alanlar, doğal denge, besin zincirinde yaşanan sorunlar, biyolojik çeşitliliğin tehlike altında olması, enerji ve çözümler hakkında bilgi verdi.

Çok değerli katkıları için sevgili Güven İslamoğlu’na çok teşekkür ederiz.