FRANKOFONİ GÜNLERİ 20.03.2017

20-24 Mart tarihlerinde devam eden Frankofoni Haftasında ortaokul ve lise öğrencileri hazırladıkları Frankofoni Köşesi’nde, Frankofoni ülkelerine ait sembolleri sergilediler; Fransız mutfağına ait spesiyalleri satarak, sosyal hizmet havuzuna bağışta bulundular. Öğrencilerimize Frankofoni kültürünü daha yakından tanıma ve araştırma fırsatı vermek amacıyla onlara hafta boyunca homeroom aracılığıyla kültürel sorular yönelttik. Günün Sorusu etkinliğimizde soruyu en hızlı şekilde Fransızca öğretmenlerine k12 aracılığıyla ulaştıran öğrencilere sürpriz hediyeler verildi. Bir başka etkinliğimizde de ortaokul 6 ve 7. Sınıf öğrencilerini Fransız Kültür Merkezin’den gelen Cezayir asıllı konuşmacımızla buluştular. Yasin Bey, öğrencilerimize ülkesine ait kültürel bir tanıtım gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz Frankofoni dünyasına yönelik bolca araştırma yapma ve soru sorma fırsatı buldu.