ENVIROMATES VE ELC ÖĞRENCİLERİMİZ BİRLİKTE KOMPOST YAPMAYA BAŞLADILAR 17.02.2022

‘Future Foundations’ ve ‘Wellington Leadership Institute’ kuruluşları tarafından gençlerin liderlik ve çevre bilinçlerinin geliştirilmesi amacıyla yürütülmekte olan ‘Global Social Leaders’ programına kayıtlı ve çalışmalarını iki yıldır aktif yürüten Işıkkent Sosyal Etki Yaratanlar- EnviroMates ekibimiz Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 12 no’lu Sorumlu Üretim ve Tüketim hedefi için Aralık ayında anaokulu öğrencilerimizle ilk kez buluşmuş, doğaya yapılan haksızlıklar üzerine bir farkındalık atölyesi gerçekleştirmişlerdi. Çevre kirliliğini önlemek ve evrenimizi korumak için sorumlu tüketiciler olmaya dikkat çekmek üzere çalışmalarına yürüten ekibimiz anaokulu öğrencilerimizin gün içinde tükettikleri yiyeceklerden arta kalan çiğ ya da pişmiş yiyecek atıklarının çöpe gitmesi yerine toprakla yeniden buluşması için kompost yapmak için harekete geçtiler. Ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan ekibimiz ELC 3 öğrencilerine önce Bokashi Kompostu yapma yönetimini öğrettiler ardından birlikte adım adım uygulamaya geçtiler. EnviroMates ekibi öğrencileri her gün öğle yemeği sonrasında ELC 3 öğrencileriyle buluşuyor ve süreci birlikte yönetiyorlar. Çok yakında Bokashi kovaları dolacak, dolan kovalar bahçe kompost bidonlarıyla buluşacak ve yiyecek atıkları komposta dönüşerek toprağa karışmaya hazır olacak. Bu süreci bizler de heyecanla takip edeceğiz.