DÜNYA ROBOT OLİMPİYATLARI TÜRKİYE AYAĞINA KATILDILAR 13.06.2022

11. sınıf öğrencilerimiz Ceyda Çelebi ve Sabi Yomtov 12 Haziran Pazar günü Dünya Robot Olimpiyatları (WRO) Türkiye ayağına katıldılar. Dünya Robot Olimpiyatı, ilkokuldan üniversiteye 90 ülkeden tüm öğrencilerin fikir üretme ve problem çözme gibi yeteneklerini “düşündürücü ve eğitici robot turnuvaları ve aktiviteleri” düzenleyerek geliştirir. Bu yıl “Arkadaşım Robot” teması ile öğrenciler yaşça büyük kişilerin robotlar tarafından bakım, hastaneye ulaşım, çamaşırlarının odalarına götürülmesi, odalarına su ve benzeri ihtiyaçlarının sağlanması, hastalarla vakit geçirmesi için robotlar tasarladılar.

Öğrencilerimiz bu turnuvada Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılarla paylaşımlarda bulundular. Okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimizi kutluyoruz.